Zákaznícka zóna

Zákon o OOU online
5* 6 hodnotení

Vybrať termín

GDPR – skúsenosti s aplikačnou praxou, zmeny v roku 2020, priebeh úradnej kontroly v praxi. Aplikačné problémy nariadenia, riešenia úradu, čo sa oproti pôvodnej legislatíve v priebehu rokov 2018 - 2019 zmenilo a najväčšie novinky v roku 2020. Neváhajte preto a pripravte sa na možnú kontrolu na online školení, kde vám pomôžeme nastaviť systém spracúvania osobných údajov tak, aby bol v súlade s GDPR.
kurz zákon o ochrane osobných údajov

 

Ako bude výuka prebiehať?

Vďaka aplikácii Zoom sa ocitnete vo virtuálnej učebni, kde sa spolu s ďalšími klientmi stretnete naživo s lektorom. 

Pôvodné pravidlá vyplývajúce z nariadenia GDPR a nového zákona o ochrane osobných údajov, ktoré nadobudli účinnosť ešte dňa 25. 5. 2018, sa v dôsledku aplikačnej praxe neustále menia. Aj v roku 2019 nastalo niekoľko významných zmien z dôvodu nových stanovísk Úradu na ochranu osobných údajov SR a Európskeho výboru na ochranu osobných údajov (EDPB), ktoré upravujú napríklad obsah zmlúv, zavádzajú lehotu záznamu pri monitorovaní priestoru, špecifikujú, ako má vyzerať označenie monitorového priestoru a prinášajú aj celý rad ďalších povinností. Čo sa oproti pôvodnej legislatíve v priebehu rokov 2018-2019 zmenilo a aké najväčšie novinky nás čakajú v roku 2020? 
 

V rámci programu si navyše priblížime, ako prebieha úradná kontrola v praxi, vďaka čomu budete mať prehľad o tom, aké práva a povinnosti máte vy ako kontrolovaná osoba a naopak aké úrad v pozícii kontrolného orgánu. Oceniť môžete najmä praktický prierez najčastejšími pochybeniami, ktorým sa musíte vyvarovať, aby ste nedostali pokutu zo strany Úradu na ochranu osobných údajov, ktorý stihol už od 25. 5. 2019 uložiť sankcie vo výške viac ako 100 000 eur. 
 

Problémy s aplikáciou európskej smernice GDPR a z nej vychádzajúceho zákona majú najmä menšie organizácie. Úrad našiel pri kontrolách spracúvania osobných údajov chyby vo viac ako polovici prípadov! 

Čo vás na kurze čaká?

Školenie bude zamerané na tieto a ďalšie témy:

• Viete, čo si máte predstaviť pod pojmom dokumentácia podľa Nariadenia GDPR? My vám presne povieme, čo všetko máte mať vypracované
• Viete si overiť, či máte správne vypracovanú informáciu o spracúvaní osobných údajov? Ako si transparentne splniť svoju informačnú povinnosť?
• Viete, či máte právny základ na spracúvanie osobných údajov a či je to správny právny základ? Porovnáme si súhlas verzus oprávnený záujem napríklad pri fotografovaní
• Máte správne ošetrený vzťah s vaším sprostredkovateľom?
• Dodržiavate zásady spracúvania osobných údajov? Napríklad pri kopírovaní úradných dokladov? • Spracúvate biometrické údaje zamestnancov na účely ich dochádzky? 
• Monitorujete priestory kamerami? Viete, čo všetko musíte splniť, aby ste boli v súlade s GDPR a novým usmernením EDPB? A čo sa bude meniť v roku 2020? 
• Poznáte najčastejšie pochybenia organizácii pri spracúvaní osobných údajov?
• Aké pravidlá sa vzťahujú na Vašu marketingovú databázu? 
• Viete, kedy využiť oprávnený záujem? Ako urobiť porovnávací test a aké procesy je nevyhnutné v súvislosti s oprávneným záujmom nastaviť? Poskytneme vám jeho vzor
• Chcete vedieť, aké pokuty doposiaľ ÚOOÚ uložil? 
• Poznáte najčastejšie pochybenia firiem pri spracúvaní osobných údajov? 
• Viete, ako je to s oznámením porušenia ochrany osobných údajov dozornému orgánu? Znamená automaticky kontrolu zo strany úradu? 
• Ako sa na oznámenú kontrolu pripraviť a na čo je potrebné klásť dôraz v jej priebehu 
• Viete, aké sú vaše práva a povinnosti počas kontroly?
• Viete, aké sú povinnosti kontrolného orgánu? 
• Viete aký má vplyv výsledok kontroly na možné udelenie pokuty kontrolovanej osobe zo strany dozorného orgánu? 
• Aké pokuty Vám môže úrad v priebehu kontroly uložiť? 
• Zaujíma Vás, ako efektívne predísť možným pokutám? 
• Spoločné riešenie modelových situácií • Viete, aké sú novinky v oblasti ochrany osobných údajov a čo vás čaká? 
 

Záver školenia bude venovaný vašim najčastejším problémom a otázkam.

Lektor: JUDr. Marcela Macová – je lektorkou Agentúry JASPIS. Pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov (8 rokov), poskytuje komplexné informácie o tomto zákone. Lektorka bola na Úrade na ochranu osobných údajov SR poverená vedením oddelenia analýz a registra, vykonávala kontroly u prevádzkovateľov vo firmách a spolupracovala aj na príprave nového zákona a jeho vykonávacích vyhlášok.
 

Pozrite si fotky z našich kurzov na stránke: www.facebook.com.

 

 

 

 

Čo na kurz hovoria absolventi?

Mgr. Bibiana Žigová

5*

Dobry den, pozitivne hodnotim fundovane vysvetlovanie, prehlad a rozhlad skolitelky. Vysvetlovanie na prikladoch lepsie clovek pochopi ako citanie zakona. vdaka

Ing. Katarína Nemčeková

5*

Reakcie a spracovanie školenia v online prostredí hodnotím na výbornú, lektorka bola odborníčka a danú problematiku vysvetľovala do detailu. Som nadmieru spokojná, nakoľko obrazový aj zvukový záznam prebehol podľa očakávaní.

Celkovo 2 recenzií

Aktuálne termíny

Zákon o ochrane osobných údajov online

Školenie ONLINE od 9:00 do 15:00
09. 02. 2021 (kalendár)

prihlásiť sa (89,00 €)

posledné miesto

Školenie ONLINE od 9:00 do 15:00
28. 05. 2021 (kalendár)

prihlásiť sa (69,00 €)

10 voľných miest

Mohlo by Vás zaujímať

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.