Informácie na telefónnom čísle 0948 399 388
Zákaznícka zóna

Zákon o ochrane osobných údajov
5 hviezdičiek 3 hodnotenia

Nový zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a európske nariadenie GDPR sú účinné od 25.5.2018. Vzhľadom na to, že nová legislatíva prináša nespočetný rad nových povinností, zorganizovali sme pre vás sériu školení, kde vás dôsledne informujeme o nových povinnostiach. Cieľom tohto seminára je poskytnúť účastníkom potrebné informácie v oblasti ochrany osobných údajov a pripraviť spoločnosti na zvládnutie nových pravidiel v praxi. Všetky potrebné informácie budú zodpovedané na seminári, kde máte zároveň možnosť otvorene diskutovať o nejasnostiach, ktoré z daných zmien vyplývajú. V rámci školenia vám tiež ozrejmíme v akom rozsahu sa na vás vzťahuje nariadenie GDPR a v akom nový zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov – keďže nie celý zákon sa vzťahuje na každý subjekt.

kurz zákon o ochrane osobných údajov

Viete:

  • ako má vyzerať poverenie pre oprávnené osoby?
  • ako má vyzerať sprostredkovateľská zmluva od 25.5.2018?
  • že, bezpečnostná dokumentácia zostáva, len bude mať iné náležitosti?
  • ako má vyzerať záznam o spracovateľských činnostiach?
  • je možnosť získať certifikát o tom, že ste spoločnosť, ktorá dodržiava ochranu osobných údajov?
  • čo sú to balančné testy?
  • čo všetko máte mať vypracované, aby ste boli v súlade s platnými predpismi o ochrane osobných údajov?
  • ako má vyzerať označenie monitorového priestoru?

Program

  • Pramene práva (nariadenie, smernica, zákon, vykonávacie predpisy)
  • Pojmy (osobný údaj, online identifikátory, rodné číslo, údaj o zdraví, profilovanie, pseudoanonymizácia a ďalšie nové)

  • Subjekty spracúvania osobných údajov – tretia strana, príjemca, subdodávateľ

  • Sprostredkovateľ a jeho nové povinnosti a nové náležitosti zmluvy

  • Právne základy spracúvania osobných údajov -povieme si kedy treba súhlas a ako a kedy používať oprávnený záujem

  • Monitorovanie priestorov kamerovým systémom

  • Povinnosť informovania dotknutej osoby

  • Práva dotknutej osoby [právo na opravu, na vymazanie (zabudnutie), obmedzenie spracúvania, na prenosnosť údajov, namietať, namietať proti automatizovanému individuálnemu rozhodovaniu, vrátane profilovania]

  • Bezpečnostné opatrenia – ako má vyzerať bezpečnostná dokumentácia po 25. 5. 2018

  • Štandardné opatrenia (vrátane poverení osôb spracúvajúcich osobné údaje)

  • Špecifické opatrenia (bezpečnostné incidenty, oznamovacia povinnosť pri porušení ochrany osobných údajov voči Úradu na ochranu osobných  údajov, a to aj voči dotknutej osobe, lehoty na oznámenie)

  • Záznamy o spracovateľských činnostiach  Viete, že záznamy musí mať vypracované v určitých prípadoch aj sprostredkovateľ?

  • Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov a Povinná konzultácia s úradom na ochranu osobných údajov. Povieme si ktoré subjekty sú povinné vypracovať posúdenie vplyvu, obsah posúdenia vplyvu, konzultáciu a zákonné lehoty)

  • Zodpovedná osoba (kto je povinný mať zodpovednú osobu, postavenie zodpovednej osoby a jej povinnosti). Môžete mať externú zodpovednú osobu? Ak to bude zamestnanec, kto môže a kto nemôže byť zodpovednou osobou?

  • Cezhraničný prenos osobných údajov 

  • Postavenie, pôsobnosť a organizácia úradu

  • Kódex správania, certifikát a akreditácia

  • Spoločné, prechodné a záverečné ustanovenia

  • Diskusia

 Bonus: vzor sprostredkovateľskej zmluvy, informačnej povinnosti

 

Lektor: JUDr. Marcela Macová – je lektorkou Agentúry JASPIS. Pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov (8 rokov), poskytuje komplexné informácie o tomto zákone. Lektorka bola na Úrade na ochranu osobných údajov SR poverená vedením oddelenia analýz a registra, vykonávala kontroly u prevádzkovateľov vo firmách a spolupracovala aj na príprave nového zákona a jeho vykonávacích vyhlášok.

V cene sú obsiahnuté aj učebné materiály.

Pozrite si fotky z našich kurzov na stránke: www.facebook.com.

Zobraziť bližší popis

Čo na kurz hovoria absolventi?

Michaela Fulierová

5 hviezdičky

Práca lektorky splnila moje očakávanie. Mala veľmi profesionálny výklad, výborné a pútavé vystupovanie. Lektorka mala veľký prehľad o danej problematike.

Miroslava Dutková

5 hviezdičky

Práca lektora sa mi páčila, bola veľmi príjemná, na všetko vedela odpovedať. Prezentácia bola na veľmi dobrej úrovni.

Kde najbližšie školíme?

Zákon o ochrane osobných údajov

Školenie od 9:00 do 15:00
06.02. - 06.02.2019 (kalendár)
mesto: Bratislava (mapa)

prihlásiť sa (59,00 €)

voľné miesta: 8

Školenie od 9:00 do 15:00
24.04. - 24.04.2019 (kalendár)
mesto: Bratislava (mapa)

prihlásiť sa (59,00 €)

voľné miesta: 10

Školenie od 9:00 do 15:00
25.09. - 25.09.2019 (kalendár)
mesto: Bratislava (mapa)

prihlásiť sa (59,00 €)

voľné miesta: 10

Ďalšie kurzy, ktoré sa Vám môžu hodiť

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.