Informácie na telefónnom čísle 0948 399 388
Zákaznícka zóna

Cukrár
5 hviezdičiek 4 hodnotenia

Cukrárstvo je umenie i veda. Len správnou kombináciou kvalitných surovín a tradičných techník dokážete pripraviť prvotriedne dezerty. Rozhodli ste sa robiť radosť aj ostatným a túžite po vlastnej prevádzke? Všetky dôležité postupy, vďaka ktorým sa stanete kvalifikovaným cukrárom, sa naučíte na kurze akreditovanom Ministerstvom školstva SR.

rekvalifikačný kurz cukrár

Čo vás na kurze čaká?
280-hodinový kurz je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.

Teoretickú časť tvorí 60 hodín, prebieha v skupinovej forme počas 3 víkendov. Ak vám viac vyhovuje samoštúdium, lektor vám bude k dispozícii na konzultácie. Naučíte sa pripravovať múčniky, rôzne základy ciest na výrobu pečených i nepečených cukrárenských výrobkov a rôznych špecialít, napríklad aj zmrzlín. Získate základy normovania pri príprave všetkých predpísaných výrobkov.

Praktickú časť tvorí zvyšných 220 hodín kurzu, kedy si teoretické znalosti vyskúšate v cukrárenskej výrobe. Prax prebieha od pondelka do piatka. Prevádzky sa snažíme vyberať tak, aby ste praxovali čo najbližšie vášmu bydlisku.

Ak ste si vybrali termín v Bratislave a už je obsadený, stále môžete absolvovať teoretickú časť, no prax vieme zabezpečiť už len mimo Bratislavy. Ozvite sa nám a dohodneme sa na detailoch.

Rozsah kurzu
280 hodín (vrátane povinnej praxe)

Čo získate absolvovaním kurzu?
Po ukončení teoretickej a praktickej časti získate osvedčenie, ktoré slúži ako doklad o odbornom vzdelaní.

Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva SR a osvedčenie je vydané podľa §14 ods. 9 zákona č. 568/2009 Z.z. o celoživotnom vzdelávaní.

Doklad môžete predložiť budúcemu zamestnávateľovi alebo pri zakladaní živnosti podľa podmienok Slovenskej živnostenskej komory.

Ide o typ viazanej živnosti, kedy je okrem splnenia podmienok prevádzkovania živnosti potrebné splniť podmienky odbornej spôsobilosti. Viac informácii nájdete na stránke Ministerstva vnútra SR.


Ostaňme v kontakte aj na Facebooku
Pravidelne dokumentujeme atmosféru na kurzoch, ako to u nás vyzerá a čím Agentúra Jaspis práve žije.

Zobraziť bližší popis
Edita Pappová

garant kurzu

Edita Pappová

Cukrárskemu odboru a odbornému vzdelávaniu stredoškolskej mládeže sa venuje od 19 rokov.

Momentálne pôsobí ako učiteľka odborných predmetov na strednej škole v Bratislave. Má bohaté teoretické a praktické skúsenosti v cukrárskej profesii. Svojich študentov pripravuje na mnohé súťaže, odborné prezentácie a výstavy. Má 2 cukrárske rekordy zapísané v slovenskej knihe rekordov. Stále sa zaujíma o nové trendy, preto sa zúčastňuje odborných domácich a zahraničných výstav. Má radosť z každého, kto sa zaujíma o cukrársky odbor a teší sa na všetkých, ktorí majú záujem o túto krásnu profesiu.

Kde najbližšie školíme?

Cukrár

Kurz - po teórií prax
21.10. - 06.02.2018 (kalendár)
lektor: Edita Pappová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

prihlásiť sa (490,00 €)

pôvodná cena: 490,00 € / voľné miesta: 0

Individuálny termín - pre 1 klienta
13.11. - 06.03.2018 (kalendár)
lektor: Edita Pappová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

prihlásiť sa (585,00 €)

pôvodná cena: 490,00 € / voľné miesta: 1

Kurz - po teórií prax
20.01. - 23.04.2018 (kalendár)
lektor: Edita Pappová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

prihlásiť sa (490,00 €)

pôvodná cena: 490,00 € / voľné miesta: 5

Kurz - po teórií prax
07.04. - 24.07.2018 (kalendár)
lektor: Edita Pappová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

prihlásiť sa (490,00 €)

pôvodná cena: 490,00 € / voľné miesta: 8

Kurz - po teórií prax
02.06. - 18.09.2018 (kalendár)
lektor: Edita Pappová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

prihlásiť sa (490,00 €)

pôvodná cena: 490,00 € / voľné miesta: 8

Kurz - po teórií prax
08.09. - 20.12.2018 (kalendár)
lektor: Edita Pappová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

prihlásiť sa (490,00 €)

pôvodná cena: 490,00 € / voľné miesta: 8

Kurz - po teórií prax
10.11. - 26.02.2019 (kalendár)
lektor: Edita Pappová (detail)
mesto: Bratislava (mapa)

prihlásiť sa (490,00 €)

pôvodná cena: 490,00 € / voľné miesta: 8

Ďalšie kurzy, ktoré sa Vám môžu hodiť

Mária Lujza Baňovičová

5 hviezdičky

Obsah kurzu z teórie bol dostačujúci. Výborný odborný prístup lektorky, zodpovedané otázky, som spokojná :) Kurz by som odporučila známym. Zodpovedal mojim potrebám, obsahoval dostatočné množstvo informácií

Dagmar Húdeková

5 hviezdičky

Obsah blokov bol dobre rozdelený. Lektorka bola veľmi ústretová, mala prehľad vo všetkých oblastiach cukrárenstva. Kurz by som odporučila.

Mgr. Mária Valigurská

5 hviezdičky

Rozvrhnutie tém a blokov mi vyhovovalo, nemenila by som to. Lektorku chválim za prípravu, aktuálnosť tém, príbehy z praxe. Mala veľmi ľudský prístup. Kurz by som odporučila, lebo splnil moje predstavy. Lepšie sa orientujem v cukrárskej téme a dá človeku nový pohľad na veci. Hlavne hygienu! Kurz bol veľmi prínosný.